Het geheim van een perfecte huid

Om te zien of de diversiteit van microbiële soorten op de huid een betrouwbare indicator was voor een gezonde of beschadigde huid, hebben we in ons onderzoek gekeken naar de diversiteit op de huid die niet is aangetast door moderne cosmetica. En de conclusie was dat hoe minder gemeenschappen werden blootgesteld aan westerse praktijken, hoe groter de huiddiversiteit was, wat een duidelijk bewijs is van een omgevingsfactor in de ontwikkelde wereld die de huid beschadigt. 

"Voor de eerste keer hebben we benchmarkwaarden van diversiteit voorgesteld waaraan we de huid kunnen meten om te bepalen hoe gezond deze is."

Dit geeft ons de mogelijkheid om te voorspellen welke mensen het meest vatbaar zijn voor huidaandoeningen en om te testen of cosmetische ingrediënten en producten een hoofdoorzaak zijn van een probleemhuid.

JooMo is GEEN probioticum!

Het creëren van een gezond huidmicrobioom is een eerste vereiste voor alle 3rd Wave Cosmetics, maar er zijn momenteel twee hoofdkampen over hoe dit het beste kan worden bereikt: probiotica versus biodiversiteit. JooMo verhoogt de natuurlijke biodiversiteit van uw huid door een omgeving te creëren die de huid terugbrengt naar zijn natuurlijke staat. De probiotische kant van cosmetica zoekt uit of het toevoegen van willekeurige, grote aantallen van een enkele soort de huid gezond kan maken. De twee concepten zijn eigenlijk tegenpolen van elkaar. Het blindelings aanbrengen van probiotica op de huid kan de diversiteit en de gezondheid van de huid zelfs verminderen, zoals hieronder wordt uitgelegd.

De mogelijke gevaren van probiotica? Het potentiële gevaar van het gebruik van probiotica is dat ze van nature zullen leiden tot een overgroei van een normaal ‘goede’ bacteriesoort en bijgevolg zullen leiden tot dysbiose: een microbiële onbalans of onaangepastheid op of in het lichaam die in verband is gebracht met veel gevaarlijke gezondheidscondities.